Tasien Joeman

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Gepubliceerd op:
Geschreven door:
Gemiddelde leestijd:
Wil jij kosteloos toegang tot alle exclusieve workouts en artikelen?

Tasien Joeman (22), de naam zegt je waarschijnlijk weinig, maar dat maakt zijn top prestatie niet minder boeiend. In vier jaar tijd behaalde Tasien vijf universitaire diploma’s. Een van zijn motto’s:’ik ging door, ook als het pijn deed’.
Hier kunnen nog veel mensen wat van leren. Opgeven wanneer iets pijn doet is vaak het eerste waar je reptielenbrein jou tot aan wil zetten. Wanneer jij door deze pijn heen beweegt, zul je gaan zien en merken dat successen pas worden behaald wanneer de pijn doorbroken is.

Meester doctorandus Joeman, zoals zijn titel nu luidt, was vroeger alles behalve een braaf jongetje. Vrienden en sport waren veel interessanter dan school. Zijn ouders, die zelf de kans niet hebben gehad om te studeren, vertelden hem dat als hij niet serieus zou worden, hij als vuilnisman zou eindigen. Voor Tasien was dit een schrikbeeld wat hem aan het denken heeft gezet. Iedereen zag waar hij toe in staat was, behalve hij zelf. Totdat zijn juffvrouw van groep 7 hem liet inzien dat als je iets wilt bereiken, je er hard voor moet werken. Vanaf dat moment is hij dat gaan doen, mede als verplichting naar zijn ouders. Zij hebben altijd het beste met hem voor gehad.

Zijn studieloopbaan vergelijkt hij met zijn andere passie, karate. ,,Als je midden in de wedstrijd zit, kun je niet zeggen: ik stop er even mee. Nee, je gaat door, tot de strijd is gestreden. Ook als het pijn doet. Zo ben ik leren gaan benaderen: halverwege stoppen is nooit een optie geweest.” Vechten voor wat je waard bent, het is inmiddels zo’n beetje het levensmotto geworden van de Hagenaar.
Tasien ontwikkelde een interesse voor advocatuur, maar daarnaast onstond ook zijn fascinatie voor de financiële wereld. Hij besloot daarom een dubbel studie Economie en Recht aan de Erasmus Universiteit te gaan volgen. Een pittig traject dat twee keer zo zwaar was als dat van zijn studiegenoten. Soms liep hij tegen zijn grenzen aan, maar hij zette altijd door en had dit nodig om uitgedaagd te worden. Studeren op het niveau dat Tasien deed, was soms eenzaam, maar stoppen was voor hem nooit een optie.

Tasien behaalde inmiddels vijf diploma’s. Een unicum op de universiteit, maar zelf benadrukt Tasien vooral dat hij nog lang niet is waar hij zijn wil.
Met alleen diploma’s heb je nog altijd geen werkervaring en ben je nog niet gevormd. Daarom loopt hij nu stage bij ABN AMRO. Iets wat hij daar leert is om minder gevoelig te worden. Dit is nodig omdat de zaken wereld hard is.

Uiteindelijk hoopt Tasien een prachtbaan te vinden bij de hoogst aangeschreven internationale banken. ,,Deutsche Bank bijvoorbeeld, of Goldman Sachs Group.” Tassien is met zijn mentaliteit en doorzettendvermogen een groot voorbeeld voor iedereen. Als je iets wilt bereiken, stop dan niet als het moeilijk wordt!

Shape
Shape

Verken meer artikelen

Shape
Shape
Coaching video tessa #7
Blijven vechten om winst te behalen
Bewegingsbasics #1
Doe mee aan het 6 weken FIT traject

Toegang tot exclusieve content?