Weinig beweging verhoogt kans op virussen

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Gepubliceerd op:
Geschreven door:
Gemiddelde leestijd:
Behoor jij tot de groep Nederlanders die weinig tot niet sport of beweegt? Zorg dan dat je jouw leefstijl snel aanpast. Waarom dit is, dat lees je hier.
Wil jij kosteloos toegang tot alle exclusieve workouts en artikelen?

Volgens een onderzoek in opdracht van het NOC*NSF, een Nederlandse organisatie dat mede zorg draagt voor een gezond en sterk Nederland, wordt er door 44% van de Nederlanders minder gesport. Dit gebeurt voornamelijk bij kinderen, jongeren en 65-plussers.
Mede door de avondklok is er nog een groter percentage dat minder in beweging blijft, simpelweg omdat er geen tijd is naast werk en de alledaagse bezigheden. Hierdoor komt de volksgezondheid in gevaar en wordt de gemiddelde Nederlander nóg meer vatbaar voor de effecten van COVID-19 en de varianten die in verschillende landen opduiken.

BEWEGEN ALS WAPEN TEGEN COVID-19

Voldoende beweging en gezonde voeding zijn de perfecte cocktail voor het op peil houden, of zelfs verbeteren van de gezondheid en het afweersysteem. Des te belangrijker het is om nú tijd vrij te maken voor het verbeteren van de gezondheid. Een dagelijkse wandeling wat de hartslag verhoogd of een kleine thuis-workout met daarbij drie tot 6 gezonde maaltijden op een dag is wat jouw lichaam nodig heeft om in shape te blijven en jouw lichaam zoveel mogelijk te beschermen tegen de effecten van COVID-19.

EFFECTIEVE WORKOUTS

Deze momenten van beweging kun je vóór of na werk doen, of wellicht in je pauze. Onder het tabblad “workouts” hebben wij verschillende effectieve workouts staan die je in minder dan 30 minuten kunt uitvoeren zonder enige materialen. Het enige wat je nodig hebt is alledaagse gebruiksvoorwerpen zoals een stoel / bank en een kleed of matje.

VUISTREGELS VOOR GOEDE GEZONDHEID

Een dagelijkse vuistregel die je aan kunt houden om je gezondheid op peil te houden, bestaat uit drie onderdelen:

  1. Dagelijks 20-30 minuten beweging dat de hartslag verhoogt.
  2. Dagelijks 250 gram groente en 200 gram fruit.
  3. Als volwassene tussen de 7,5 en 9 uur slaap per nacht.

Volg deze regels en onze workouts, zie je lichaam veranderen en ga de strijd aan met COVID-19. Wil jij meer hulp en/of tips om gezond te worden en te blijven? Neem vrijblijvend contact met ons op en laat ons je verder helpen.

Bron: AD

Shape
Shape

Verken meer artikelen

Shape
Shape
Coaching video tessa #7
Blijven vechten om winst te behalen
Bewegingsbasics #1
Doe mee aan het 6 weken FIT traject

Toegang tot exclusieve content?