inner stance – Wie ben jij nu echt?

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Gepubliceerd op:
Geschreven door:
Gemiddelde leestijd:
Wil jij kosteloos toegang tot alle exclusieve workouts en artikelen?

De positie waaruit je in je leven handelt is “wie jij bent”. Hiermee bedoelen we: hoe je verschijnt richting jezelf, naar anderen, maar ook richting het leven. Hoe je leeft, functioneert, wat je wel óf juist niet besluit te doen en hoe je door anderen en jezelf wordt gezien. Je innerlijke houding kun je ook wel zien als het perspectief of de bril waardoor jij naar je omgeving en jezelf kijkt en hiernaar handelt. Je inner stance kan je kracht geven of juist zwakker maken. Jezelf een “emotie-eter” of “geen ochtendmens” noemen zijn voorbeelden van een zwakke inner stance die jij jezelf aanpraat. Hierdoor ga je namelijk handelen naar dit oordeel die jij over jezelf maakt. Om je doel te bereiken zul je als het ware een nieuwe jij moeten ontwikkelen.

Krachtige inner stance

Hierbij hebben we een aantal leuke opdrachten om je bewust te maken van hoe jij handelt om je er bewust van te worden en hoe je hierna besluit ermee om te gaan, door deze wellicht te veranderen of deze meer positieve aandacht te geven.

Opdracht 1 – welke inner stance heb jij?

Pak een blaadje en schrijf voor jezelf op waar of in welke situatie jij een zwakke inner stance hebt of had en waar een sterke inner stance.

Het herkennen van bepaalde handelingen is belangrijk bij het erkennen van je gedachten in bepaalde situaties. Door dit te accepteren voor wat het is en te handelen naar de benodigde acties die nodig zijn om dit te veranderen of verbeteren, zal je krachtige inner stance er toe leiden dat je als een positiever en sterker mens in het leven komt te staan.

Opdracht 2 – maak de switch tussen een zwakke en sterke inner stance

Waar heb jij een switch kunnen maken in de zwakke inner stance of hoe zou je dit kunnen doen?

Veranderen is niet meer zo lastig als je de zwaktes herkent en besluit om met commitment te werken en stappen te zetten om dit positief te veranderen. Zoals je hebt gemerkt is het herkennen en veranderen van de inner stance, het bewust worden van je onbewuste patronen en denkwijzen en deze veranderen in positieve gedachtes en acties.

Wellicht zal het nu meer opvallen dat de mensen waarin jij mee in aanraking komt ook een zwakke of juist sterke inner stance hebben, als het gaat om bepaalde onderwerpen. Deze hoef je niet gelijk te veranderen, maar hen ervan bewust maken of erop complimenteren kan een positief effect opleveren. Voor hun, maar ook voor jou. STARTNOW.

Wil jij meer hulp en/of tips om een krachtige inner stance te creëren en te behouden? Neem vrijblijvend contact met ons op en laat ons je verder helpen.

Shape
Shape

Verken meer artikelen

Shape
Shape
Coaching video tessa #7
Blijven vechten om winst te behalen
Bewegingsbasics #1
Doe mee aan het 6 weken FIT traject

Toegang tot exclusieve content?